Drawsko Pomorskie - informacje, wydarzenia, nowości

miejsce na reklame

optyk desktop

04.09.2018

Tomasz Budzyński - kolejny kandydat na stanowisko Burmistrza Drawska Pomorskiego

Oceń ten artykuł
(3 głosów)

W miniony poniedziałek za pośrednictwem mediów społecznościowych Tomasz Budzyński poinformował oficjalnie o swoim starcie w nadchodzących wyborach na  stanowisko Burmistrza Drawska Pomorskiego.

Jest to już piąty kandydat chętny do podjęcia wyzwania rządzenia powiększoną od 1 stycznia 2019 gminą Drawsko Pomorskie. Przymnijmy wcześniej swój start zapowiedzieli: Krzysztof Czerwiński, Michał Chojnacki, Andrzej Tylka i Zbigniew Ptak.

Poparcia Tomaszowi Budzyńskiemu udzieli przedstawiciele PSL m.in. Jarosław Rzepa, Ryszard Mićko, a także Starosta Drawski Stanisław Kuczyński.T. Budzyński zapowiada, że chce, aby Drawsko Pomorskie było miastem rozwoju, miastem ludzi dynamicznych i przedsiębiorczych. Zapowiedział również, że w najbliższym czasie odbędą się spotkania jego komitetu w terenie.

Tomasz Budzyński ma 41 lat. Mieszka w Łabędziach. Aktualnie zajmuje stanowisko Dyrektora Zakładu Usług Komunalnych. Chętnie włącza się w inicjatywy lokalnej społeczności i wspiera je. Doświadczenie w pracy samorządowej nabył m.in. podczas pełnienia mandatu radnego rady miejskiej w latach 2006 – 2010  T. Budzyński jest również prezesem lokalnych struktur Polskiego Stronnictwa Ludowego.

logo dp bw

drawsko.pomorskie@wp.pl

KONTAKT Z REDAKCJĄ

Strona internetowa www.drawskopomorskie.com jest blogiem informacyjnym, prywatną stroną internetową,
wydawaną nieregularnie, w miarę zaistnienia ciekawych okoliczności o których warto poinformowac mieszkańców regionu.

Projekt i wykonanie: SurmaCreation